Optimera allt

En för mig stor fördel med min gräsklipparknivsbutik är att den är så enkel att driva. Jag lägger minimalt med tid på den dagliga orderhanteringen. Det hade inte gått att driva den ”vid sidan av” om jag skulle behöva spendera mycket tid med paketerandet. Sedan jag gick över till min egen butikslösning har jag kunna optimera flödet maximalt.

Här kommer en genomgång över vad jag gjort för att behöva hantera varje beställning i så kort tid som möjligt.

kuvert

kuvert2
En gång per dag skriver jag ut alla beställningar som inte är skickade på min etikettskrivare (Brother P-Touch QL-720NW). Etiketterna klistrar jag på hårda C5-kuvert. På etiketten har jag all information som behövs för att färdigställa beställningen. Förutom det självklara har jag en qr-kod som jag scannar för att markera beställningen som skickad. Oftast scannar jag genom datorn och använder då Scan. Använder jag telefonen använder jag QRReader. På etiketten skriver jag även ut om kuvertet ska innehålla en faktura och hur många frimärken jag ska sätta på (de svarta fyrkanterna). Jag använder givetvis 14kr-frimärken för att halvera tiden det tar att sätta på dem :-).

Nu återstår optimeringen att få kuverten till postlådan. Än så länge går det ganska bra att övertala 6-åringen att cykla med kuverten de dagar jag ändå inte ska till affärn och handla.

2 responses to “Optimera allt

  1. tbjorkman

    OMG barnarbete!!
    Eller är hon delägare?

    • Jon Gotlin

      Mina föräldrar arbetade minsann när de var små så då kan såklart mina barn också göra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *