Starta aktiebolag – lagerbolag eller inte?

Jag har länge haft planer på att bilda aktiebolag och lägga ner min enskilda firma och nu har jag kommit halvvägs. Dvs startat aktiebolaget. Jag var lite i valet och kvalet hurvida jag skulle använda lagerbolag eller inte vid bildandet. Såhär i efterhand ångrar jag verkligen inte att jag gjorde en nyregistrering. Jag använde mig av Skatteverket och Bolagsverkets gemensamma sajt verksamt.se. Jag gjorde i ordning alla uppgifter för det nya bolaget och lät min redovisningskonsult verifiera att allt såg bra ut. Mycket smidigt tack vare e-legitimation. Sen såg jag till att ha aktiekapitalet på ett konto i Swedbank inför mötet med banken. Mötet tog runt en halvtimme och tack vare att jag redan hade pengarna för aktiekapitalet på ett konto i samma bank kunde banken föra över pengarna till ett konto för aktiebolaget direkt. Samtidigt som min bankkontakt gjorde detta signerade jag anmälningen på verksamt.se och betalade registreringsavgiften med visakortet. På bankintyget att aktiekapitalet var insatt skrev jag Bolagsverket/Skatteverkets handläggningsnummer och postade det på vägen från banken.

Nu, 16 arbetsdagar senare fick jag brev från Bolagsverket att företaget är registrerat. Väldigt snabbt och smidigt tycker jag! Också väldigt nöjd över organisationsnumret :-).

Avslutar med ett tips för att slippa div försäljare. Genomgående i mina dokument till Bolagsverket/Skatteverket har jag bara uppgivit postadress och aldrig telefonnummer eller e-postadress. Förutom det har jag skrivit till SCB, PAR och UC och bett de spärra mina uppgifter för reklam. Tack vare att jag gjort det med mitt andra AB och enskilda firman är jag ganska förskonad från reklam och jag hoppas att det förblir så.

2 responses to “Starta aktiebolag – lagerbolag eller inte?

  1. Härligt Jon! Den här bloggposten är ju en klockren guide för alla som ska starta AB. Smart där med att undvika e-post och tel.nr, önskar att jag också gjort det. Får väl nästan 1 samtal om dagen från säljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *