Gratis fakturamall

Tidigare använde jag bokföringsprogrammets fakturamall men det blir lite krångligt eftersom jag inte sköter bokföringen själv. Iom bildandet av aktiebolaget gjorde jag om strategin och gör nu fakturorna för hand. Efter en del googlande på gratis fakturamall hittade jag bara riktigt kassa excel-mallar så jag beslutade mig för att göra en egen.

Min krav var

 • Snabb – Det ska gå snabbt att skapa en ny faktura. Det behöver inte vara massa krångel med momssatser och fraktsätt.
 • Snygg – Man vill ju inte skämmas när man skickar fakturor.
 • Fönsteradress – De gånger jag skickar fakturorna med snigelpost är det smidigt om adressen visas i fönstret på ett C5-kuvert.

Resultatet blev en html-sida med lite css. Mha lite php behöver man bara ändra några parametrar som ligger i toppen på filen och inte på alla ställen runt om i fakturan. Förfallodatum och totalbelopp räknas såklart ut. Intresserad? Koden ligger i ett repo på Github.

4 responses to “Gratis fakturamall

 1. Jag älskar när programmerare löser vardagsproblem med kod! 🙂

  Man borde ju kunna rendera det här som en PDF också? Kanske wrappa din kod med Console-komponenten och göra konfigurationen interaktiv? Låter som ett trevligt alternativ till min nuvarande spreadsheet-mall.

  • Jon Gotlin

   Kod är ju så mycket roligare än Excel också! 🙂
   Jag skriver ut den som pdf så det är redan fixat. Consolekomponenten hade verkligen kunna vara något. Ibland vill man dock ändra lite i fakturan innan man är nöjd men det skulle ju också gå att lösa.

 2. Alex

  Fakturan ser fin ut. Måste man vara programmerare för att förstå hur man hittar fakturan du gjort, laddar hem eller öppnar den? Jag hittade nämligen en liten thumbnail på fakturan men ingen faktura.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *