Mitt 24hbc

Knappt två veckor har gått sedan 24hbc ägde rum för tredje gången. Det jag lärde mig förra gången jag var där var att team är att föredra. Så till årets 24hbc drog jag med mig kollegan Magnus Nordlander och tanken var att ett Aktieanalytikerföretag skulle vara med men av lite olika anledningar blev det inte så. Förutom att det är roligare att koda tillsammans med någon blir det så mycket mer gjort. På de 24 timmarna fick vi förutom lite badande och sovande fram den stora lejonparten av en sajt om aktietips. Eftersom varken jag eller Magnus har någon designådra valde vi att använda Twitters Bootstrap. Bootstrap var väldigt populärt på 24hbc eftersom det kändes som vart och vartannat team använde det. Förutom Bootstrap använde vi såklart Symfony2-ramverket. Som rättighetsmodul använde vi FOSUserBundle. Den hade jag inte jobbat med tidigare så det var lite felsökande som tog en del tid men det är en riktigt trevlig bundle när man väl satt sig in i den. Ett annat moment som tog dryga timmen var att få igång miljön innan vi öht kunde börja koda. Nätet på Hasseludden var under all kritik så att ladda ner Symfony2 och de bundles som behövdes och sen pusha till GitHub tog sin tid. Lyckligtvis gick det att göra annat under den tiden men om jag ska vara med nästa gång ska jag se till att GitHub, ramverket och deployning är på plats innan eventet just pga att man är så extremt nätberoende av de momenten.

Just nu händer inte så mycket med Stoxs men jag hoppas kunna rapportera lite mer inom kort.

Läs även Anders Granström som skrivit om 24hbc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *