Blogvertiser version 2

Idag släppte jag äntligen Blogvertisers nya sajt!

Främsta anledningen till omgörningen är att fräsha upp koden och göra det enklare att utvecka tjänsten vidare. Det gamla systemet var väldigt enkelt uppbyggt och hopplöst att underhålla. Delar av koden är bland det första jag skrev i php och det är ganska lätt att konstatera att man inte gör mirakel direkt…
Förutom att det nya systemet har en mycket bättre struktur är det anpassat för flera språk. När erbjudandet om att köpa domänen blogvertiser.com billigt dök upp blev det självklart att förbereda för utlandslansering av tjänsten. Vi är inte där i dagsläget men har du bra kontakter och skulle vilja vara med så hör av dig!
Ytterligare moderniseringar är övergången från Latin1 till UTF-8. Det har ställt till det ganska rejält eftersom vi har kört nya systemets administration sen en ganska lång tid tillbaka. Men nu är den problematiken borta och jag hoppas att jag aldrig mer i hela mitt liv behöver jobba med Latin1.
Eftersom vi har kört det nya systemet parallellt på blogvertiser.com och gamla systemet på .se blev övergången enkel genom att bara 301a all trafik på .se till .com. Kanske inte den helt bästa lösningen men iom flerspråksstödet blev det väldigt enkelt att göra så.


Skriv gärna om du har några önskemål på funktioner eller om du har några andra kommentarer!

5 responses to “Blogvertiser version 2

 1. Riktigt najs och kul med en framtida utlandslansering. Kan blir hur bra som helst! =)

 2. Jon Gotlin

  Verkligen! Behöver bara ett affiliatenätverk som kan driva in bloggar åt oss =)

 3. Snyggt jobbat! En trevligare upplevelse helt klart 🙂

 4. Jon: Ni har ju adrecords! Höja provisionen kanske skulle vara att föredra, dock.

  Fräsch designen blev, förresten.

  • Jon Gotlin

   Kul att du gillar designen! Men vet inte riktigt varför vi skulle höja provisionen? Jag tycker vi har en ganska bra ersättningsmodell och tror inte vi skulle locka speciellt många fler affiliates om vi höjde provisionen. Skulle du leverera väldigt många nya bloggare så är vi såklart villiga att diskutera provisionsnivåerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *