Två nykomlingar

Under förra veckan blev jag pappa för andra gången! Otroligt stort och precis lika roligt som första gången. Men eftersom den här bloggen handlar om webben hänvisar jag vidare till jon.se för bäbisbilder.

Paris-HarringboneDen här bloggposten handlar om mitt projekt Hepphepp.se som jag lanserade dagarna innan dottern kom. Lite dålig tajming men lika bra att sjösätta annars hade den bara legat på land hela sommaren. På Hepphepp.se säljer jag snygga cykelhjälmar från Yakkay. Hittade hjälmarna för några år sedan på någon blogg och tänkte ”de där vill jag sälja!”. Nu när dessutom jobbar på E-butik har jag alla möjligheter i världen att testa på e-handel så varför inte. För att slippa ha ett lager tillämpar jag den populära dropshippingmetoden. Förutom att jag slipper lager slipper jag såklart också packning och jag behöver inte deala med Posten om humana fraktpriser. Jag känner tyvärr redan av nackdelarna med dropshipping som tex att jag inte riktigt kan svara på leverenstiden eller lagerstatus. Men i det stora hela känns det väldigt bra med så liten risk det innebär med dropshipping.

Tanken är att försöka vara lite social i satsningen så jag har skaffat både Twitterkonto och Facebooksida (Twittra och gilla!). Jag tror mer på att få en spridning genom sociala medier än seo som jag jobbat mycket med tidigare. Just cykelhjälmar känns som en nisch inom e-handel som inte så många googlar på. Dessutom är det inte så många som känner till produkten så Twitter och Facebook känns helt rätt.

4 responses to “Två nykomlingar

 1. Grattis Jon!

  För att droppshipping ska fungera bra och kunna skalas upp till höga volymer, behövs tydlig kommunikation och insyn i leverantörens lager. Det är guld värt, och du behöver inte knyta kapital i lager.

 2. erik

  Hur går det med hjälmarna. Jag är lite sugen själv faktiskt. Fast vad jag undrar är vad ”droppshipping” är. Betyder det att du bara är en säljagent åt någon annan och därmed minimerar din risk mot minskad marginal?

  Hepphepp!!

 3. Lycka till! Ser fram emot att följa hur det går med cykelhjälmarna.

 4. Jon

  Lite sent men nu svara jag =)
  @Benny: Ambitionen är inte höga volymer utan snarare testa e-handel till en låg (ingen) kostnad. Men med en ”riktigt” e-butik skulle jag nog inte köra dropshipping.
  @Erik: Så kan man se det. Främsta fördelen är att jag slipper ha ett lager.
  @Joel: Kommer såklart skriva hur det går längre framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *