Rekrytering 2.0

I början av sommaren var jag på en jobbmässa här i Örebro och träffade lite IT-företag. Det var inte riktigt min typ av företag som presenterade sig där men jag snackade en del med Senselogic som gör SiteVision. Hemma på kammaren knåpade jag ihop mitt livs första cv. Det tog säkert hela kvällen och fraser som ”många bollar i elden” fyllde dokumentet. Mejlade cvt och väntade mig ett snabbt svar men icke.

I samma veva skrev Tim på sin blogg ang att TradeDoubler kickar 45 anställda och att E-butik gärna rekryterar dessa. Eftersom jag uppfyllde två av tre kriterier (grymt duktig, jobbat på TD, men tyvärr inte blivit sparkad) slängde jag iväg ett snabbt mejl. Fick en stund senare ett lika snabbt svar och vi träffades veckan efter.

Senselogic har fortfarande inte hört av sig (men det kanske hör till spelet att jag ska ringa?). Vad vet jag om rekrytering men jag tror man får en bättre bild av personen afk och en biskvi än en cv med buzzwords staplade på varandra. Å andra sidan kanske det är jag som suger på att skriva cv… Hursomhelst planerar jag inte att skriva något cv än på ett bra tag utan hoppas att jag ska trivas bra på E-butik.

@Senselogic: sitevision.se (utan www fungerar inte)…

4 responses to “Rekrytering 2.0

 1. Sjyssta bananer och trygg ehand…eehh tryggad framtid för familjen med jobb? Är det heltid eller hinner du med egna projekt?

  Skoj det där om sitevision.se, kan få ovana att vända i dörren 🙂

 2. Jon, det vore grymt om du började jobba på Senselogic! Vi jobbar en hel del med Sitevision på jobbet, och det vore riktigt bra om någon likasinnad kunde komma in i organisationen kring Sitevision.

  Mitt tips är att du mailar ansvarig och berättar att det hade varit otroligt kul om du fått komma på en intervju och att de ens övervägde dig gjorde dig glad. Då blir företag återhållsamma och hör av sig direkt. Företag är rädda för att skriva saker i sten 🙂

 3. Pingback: Jag och Voddler | born to hula

 4. Jon Gotlin

  @Björn, ha det är heltid. Visst hinner jag med några egna projekt men just nu är det mest huset som gäller när jag inte jobbar.

  @Kent, det var snälla ord! Men jag har just nu inga som helst planer på att byta jobb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *