Nu är jag igång!

Nu börjar jag blogga om webben! Jag har sedan tidigare fotobloggen jon.se (som snart fyller 5 år) och en liten byggblogg om vårt hus på jon.se/blogg. Ska nog inte bli några problem att skriva en tredje! Anledningen till att jag startar bloggen är dels för att ventilera tankar om webben men såklart blogga om mina egna sajter. Jag tänkte gå ut hårt och skriva ett inlägg om varje site jag äger. Först på tur blir det jon.se som är min äldsta domän och kommer att avsluta serien med min värdefullaste sajt. Den som läser får se!

När jag inte kommer att blogga om mina egna sajter kommer det antagligen att handla mest om marknadsföring på internet, användarvänlighet, jQuery mm. Antagligen blir det även lite sajttips och annat som hör bloggandet till.

Kort om mig då, för er som inte vet vem jag är.
Just nu är jag pappaledig med Stella som precis fyllt 1 år. Planerar vara hemma fram till sommaren. Vad jag ska göra sen är lite oklart så vi tar historian istället. 1998 började som webbdesigner på Webwerkstaden i Varberg där jag bodde just då. Vid millennieskiftet flyttade jag till Stockholm och började på TradeDouber. Blev less på programmerandet och företaget och började plugga till filmarbetare på Kalix Folkhögskola. Efter utbildningen började jag frilansa som elektrikerassistent och har jobbat med det sedan dess. För något år sedan bestämde jag mig för att börja programmera igen och var med och startade nuvarande KeyBroker. Men att jobba med webben på heltid och som anställd var inte min grej så jag hoppade av ganska fort. Sedan dess har jag varvat filminspelningar med mina egna webbprojekt och konsultarbete. Nu senast har jag jobbat mycket åt Ameibo och i somras jobbade jag på en norsk långfilm som heter Yatzy.

Bor sedan 2,5 år tillbaka i Örebro. Träffade underbara Malin under utbildningen i Kalix. Eftersom hon fick fast tjänst som journalist i Örebro var det inte läge att hon skulle flytta till Stockholm så det var jag som fick flytta till Örebro istället. Det beslutet har jag inte ångrat en sekund! Har bott ganska många år i Stockholm och känner mig rätt klar med den staden. Några månader innan vår dotter föddes köpte vi ett hus strax utanför Örebro. Huset var litet men låg bra till så vi satte genast igång med att bygga ut det. Eftersom jag gör allt själv (samt hjälp av svärfar) tar det lite tid. Vi hoppas kunna använda det nya köket till jul.

Då öppnar vi skumpan och kör igång!

PS. Glöm inte prenumerera på mitt rss-flöde.

4 responses to “Nu är jag igång!

  1. Kul Jon att du kör igång med en blogg, ska bli intressant att följa. En given plats i min bloggrulle och RSS-läsare. Lycka till och välkommen till bloggosfären!

  2. Jon Andersson

    Tack för det!

  3. Härligt med lite mer att läsa! Bokmärkt i GR 🙂
    Blogga på!

  4. Jon Andersson

    Kul! Jag ska göra mitt bästa =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *